Εκτύπωση

 

 6 CARD GARIDOMAKARONADA

 

Μια μακαρονάδα που θα εκπλήξει πολύ ευχάριστα τον ουρανίσκο σας! Εύκολη στην εκτέλεση της και άκρως καλοκαιρινή!

 

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ

 

  Γαρίδες μεγάλες ολόκληρες, όχι αποφλοιωμένες (φρέσκιες ή κατεψυγμένες) περίπου 1 κιλό

  λίγο λάδι

  κρεμμύδι 1 μεγάλο ψιλοκομμένο

  αλάτι-πιπέρι

  μαϊντανό

  άνηθο

  ούζο, 1 ποτήριτου κρασιού

  τοματοχυμό 1 ποτήρι του νερού

  ζεστό νερό ένα ποτήρι του κρασιού

1 πακέτο μακαρόνια Νο6

 

 ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Πλένουμε καλά με μπόλικο νεράκι τις γαρίδες μας.

Τις βράζουμε σε μπόλικο νεράκι με πολύ λίγο αλάτι για περίπου 20 λεπτά (θα χρειαστούν ξάφρισμα).

Τι στραγγίζουμε σε ένα σουρωτήρι (φυλάμε 2 κούπες τσαγιού από το νερό που έβρασαν)

και τις αφήνουμε στην άκρη. Σε φαρδύ και βαθύ τηγάνι βάζουμε λαδάκι και το ψιλοκομμένο κρεμμύδι.
Το σοτάρουμε ελαφρά, ρίχνουμε τον μαϊντανό, τον άνηθο, λίγο αλάτι, πιπέρι και σβήνουμε με το ούζο.

Ρίχνουμε τον τοματοχυμό και το ζεστό νεράκι.
Σκεπάζουμε και αφήνουμε να βράσει για λιγάκι (περίπου 10-15 λεπτά).

Αφού βράσει η σάλτσα μας ρίχνουμε μέσα τις γαρίδες σκεπάζουμε με το καπάκι

και σβήνουμε το μάτι της κουζίνας. Βράζουμε τα μακαρόνια μας σε μπόλικο νεράκι

(χρησιμοποιούμε και τις 2 κούπες τσαγιού που φυλάξαμε) με λίγο αλάτι.
Δεν τα βράζουμε πολύ, τα αφήνουμε
al dente.
Τα στραγγίζουμε, βάζουμε στην κατσαρόλα μας λίγο λάδι να κάψει και ρίχνουμε τα μακαρόνια.
Σερβίρουμε τα μακαρόνια και την σάλτσα με τις γαρίδες σε ένα πιάτο.

 

Ένα μυστικό ακόμα..!

 

Εσείς αν δεν θέλετε ολόκληρες τις γαρίδες σας,

μπορείτε αφού τις πλύνετε να τις καθαρίζετε από το τσόφλι του σώματος

και τα κεφάλια (απλά να κρατήσετε μερικές με τα κεφάλια για την διακόσμηση του πιάτου)

και μετά να προχωρήσετε στο βράσιμο τους!

 

  Καλή όρεξη!