Γευστικός πειρασμός που λιώνει στο στόμα!
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 6 ΑΤΟΜΑ
• 250 ml φρέσκο γάλα
• 150 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
• 60 γρ. ζάχαρη
• 3 κουταλιές σούπας κορν φλάουρ
• 30 γρ. βούτυρο και λίγο επιπλέον για τις φόρμες
• 4 κρόκοι αυγών & 6-7 ασπράδια αυγών
• Λίγο αλάτι
• 2 κουταλιές της σούπας κονιάκ
• Ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Σε λεπτό τρίφτη τρίβετε τη σοκολάτα ή τη θρυμματίζετε στο μπλέντερ και την αφήνετε στην άκρη. Ανακατεύετε το κορν φλάουρ με 2 – 3 κουταλιές γάλα και κατόπιν ποοσθέτετε σιγά σιγά όλο το υπόλοιπο γάλα.
Ρίχνετε το μείγμα σε κατσαρολάκι και το δένετε σε χαμηλή φωτιά. Προσθέτετε την τριμμένη σοκολάτα και το κονιάκ και ανακατεύετε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Στη συνέχεια προσθέτετε το βούτυρο λιωμένο και ανακατεύετε πάλι.
Χτυπάτε σε μπωλ τους κρόκους με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν καλά και τους προσθέτετε στην κατσαρόλα, ανακατεύοντας.
Τέλος χτυπάτε στο μίξερ τα ασπράδια με λίγο αλάτι μέχρι να γίνουν σφιχτή μαρέγκα και με πολύ απαλές κινήσεις τα ενσωματώνετε στο μείγμα του σουφλέ.
Βουτυρώνετε 6 πυρίμαχα ατομικά σκεύη ή ένα μεγάλο σκεύος για σουφλέ, τα πασπαλίζετε με λίγη άχνη και ρίχνετε μέσα το μείγμα σοκολάτας. Ψήνετε σε ζεστό φούρνο στους 190ο C 25΄ τα ατομικά σκεύη και 35΄ το μεγάλο.
Πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη και σερβίρετε, ενθουσιάζοντας τους μικρούς και μεγάλους λάτρεις της σοκολάτας!