Εκτύπωση

10 CARD PANTESPANH MOYS

Γλυκό σαν αμαρτία!

 

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 8 – 10 ΑΤΟΜΑ

 

ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ

6 ασπράδια αυγών

6 κρόκοι αυγών

180 γρ. ζάχαρη

200 γρ. αλεύρι

20 γρ. κορν φλάουρ

λίγο βούτυρο και λίγο αλεύρι για τη φόρμα

 

ΓΙΑ ΤΗ ΜΟΥΣ

300 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα

200 γρ. κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά, χτυπημένη ελαφρά για να γίνει παχύρευστη    

100 ml γάλα

 

ΓΙΑ ΤΟ ΓΑΡΝΙΡΙΣΜΑ

200 γρ. κουβερτούρα

100 ml κρέμα γάλακτος

κερασάκια γλασέ

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Χτυπάτε τους κρόκους των αυγών με 150 γρ. ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν. Σε άλλο σκεύος χτυπάτε τα ασπράδια σε μαρέγκα και προσθέτετε την υπόλοιπη ζάχαρη. Ενσωματώνετε τη μισή μαρέγκα στο μίγμα των κρόκων, ρίχνετε το αλεύρι και το κόρν φλάουρ και ανακατεύετε με κουτάλα. Προσθέτετε την υπόλοιπη μαρέγκα και συνεχίζετε το ανακάτεμα. Αδειάζετε το μίγμα σε φόρμα βουτυρωμένη και αλευρωμένη και ψήνετε στους 220ο C 20 λεπτά περίπου μέχρι να αποκτήσει χρυσαφί χρώμα (να μη σκουρύνει πολύ). Όταν ψηθεί, κόβετε ένα δίσκο από το κέικ και κατόπιν αδειάζετε με ένα κουτάλι αρκετό από το παντεσπάνι, σχηματίζοντας μια θήκη όπου θα βάλετε τη μους.

Για να ετοιμάσετε τη μους, λιώνετε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί. Ζεσταίνετε ελαφρώς το γάλα και το ρίχνετε στη σοκολάτα. Ανακατεύετε πολύ καλά και προσθέτετε την παχύρευστη κρέμα γάλακτος. Παίρνετε τη φόρμα με το παντεσπάνι, γεμίζετε τη θήκη με τη μους και καλύπτετε την επιφάνεια με το δίσκο που είχατε αφαιρέσει. Αφήνετε στο ψυγείο να κρυώσει και στη συνέχεια αναποδογυρίζετε σε πιατέλα.

Φτιάχνετε το γλάσο σοκολάτας, λιώνοντας την κουβερτούρα σε μπεν μαρί και ανακατεύοντας με την κρέμα γάλακτος χλιαρή. Απλώνετε το γλάσο στο γλυκό και αφού κρυώσει, διακοσμείτε με κερασάκια γλασέ. 

 

Ο ιδανικός επίλογος σε ένα τέλειο γιορτινό γεύμα!