Μια εξαιρετικά νόστιμη μακαρονάδα για τους λάτρεις του καλού φαγητού αλλά και της υγειηνής διατροφής!
ΥΛΙΚΑ
• 400 γραμμ. σπαγγέτι
• 2 φλ. τσαγ. φρέσκα φύλλα βασιλικού πολύ ψιλοκομμένο
• 1/4 φλ. τσαγ. κουκουνάρι
• 1/4 φλ. τσαγ. αμύγδαλα
• 1/2 φλ. τσαγ. παρμεζάνα τριμμένη
• 2 σκ. σκόρδο
• 2/3 φλ. τσαγ. ελαιόλαδο
• αλάτι
• φρεσκοτριμμένο πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κατ' αρχάς, βάζουμε το κουκουνάρι και τα αμύγδαλα στο φούρνο να ψηθούν για 10΄ στους 200°C, μέχρι να ψηθούν και να ροδίσουν. Χτυπάμε στο μπλέντερ το βασιλικό, το ψημένο κουκουνάρι και τα αμύγδαλα, το σκόρδο, 1/2 κ. γλ. αλάτι και 1/4 κ. γλ. πιπέρι. Ρίχνουμε το λάδι σιγά-σιγά, με ροή κλωστής, ώστε το μείγμα να γίνει αρκετά πηχτό. Μεταφέρουμε το πέστο σε ένα μεγάλο μπολ και προσθέτουμε την παρμεζάνα, λίγο αλάτι, πιπέρι και τα ανακατεύουμε. Βράζουμε τα σπαγγέτι για 7-8΄ σε αλατισμένο νερό και τα στραγγίζουμε. Όπως στάζουν, τα ρίχνουμε μέσα στο μπολ με τη σάλτσα πέστο, ανακατεύουμε γρήγορα και σερβίρουμε.
Καλή όρεξη!