1)KOLOKYTHOANTHOI

Ένα απόλυτα καλοκαιρινό ορεκτικό και μεζεδάκι, πεντανόστιμο, αν και λίγο μπελαλίδικο!

Για να φτιάξετε τους κολοκυθοανθούς γεμιστούς με τυρί, θα πρέπει να τους καθαρίσετε από τους στήμονες,

να τους πλύνετε προσεκτικά για να μην ανοίξουν & διαλυθούν τα λουλούδια, να ετοιμάσετε τη γέμιση και να φτιάξετε το κουρκούτι.

Χρειαζόμαστε:

Για τη γέμιση:

  τυρί φέτα

τυρί κασέρ 

1-2 αυγά

•  λίγο αλάτι

•  λίγο πιπέρι

• λίγη ρίγανη

Για το κουρκούτι:

 

            • μισή κούπα γάλα

            • 2 αυγά

            • αλεύρι

            • 1 κουταλάκι μπεϊκιν πάουντερ

 

 

Εκτέλεση:

   Αρχικά πλένουμε ένα – ένα τα λουλούδια του κολοκυθιού με αρκετή προσοχή για να μην σχιστούν και αφαιρούμε από τη μέση τον στήμονα. Τα αφήνουμε να στραγγίζουν σε ένα τρυπητό, όσο εμείς θα ετοιμάζουμε τη γέμιση και το κουρκούτι. Θα τρίψουμε τα τυριά. Τη φέτα θα την πιέσουμε με ένα πιρούνι και το κασέρι θα το τρίψουμε στην χοντρή πλευρά του τρίφτη. Ανάλογα με την ποσότητα της γέμισης θα σπάσουμε ένα ή δύο αυγά, θα ρίξουμε λίγο αλάτι, λίγο πιπέρι και λίγη ρίγανη. Στην συνέχεια με ένα κουτάλι θα αναμίξουμε καλά τα υλικά. Αν δυσκολευόμαστε με το κουτάλι, μπορούμε να μαλάξουμε τη γέμιση με το χέρι μας. Μετά φτιάχνουμε το κουρκούτι στόχος μας είναι να έχουμε ως αποτέλεσμα έναν ρευστό χυλό, γι’ αυτό ρίχνουμε σιγά – σιγά το αλεύρι μέχρι να δούμε το κουρκούτι να είναι ρευστό, αλλά να «στέκεται» και να μην είναι νερουλό. Αφού έχουμε πλύνει τα λουλούδια κι ετοιμάσαμε τη γέμιση και το κουρκούτι, είναι ώρα να αρχίσουμε να γεμίζουμε τους κολοκυθοανθούς. Παίρνουμε ένα – ένα λουλούδι, το κρατάμε με το άνοιγμα προς τα πάνω και με ένα κουταλάκι βάζουμε λίγη από τη γέμιση. Αν έχει σχιστεί στο πλάι, δεν πειράζει, απλά θα πρέπει να προσπαθήσουμε λίγο περισσότερο για να το κλείσουμε καλά, αφού βάλουμε τη γέμιση. Στην συνέχεια αρχίζουμε να κλείνουμε το λουλούδι πιέζοντας προς τα μέσα με το δάχτυλό μας τις άκρες του σταυρωτά, ώστε να «κλείσουμε» καλά τη γέμιση μέσα στο λουλούδι. Τοποθετούμε τα γεμιστά λουλούδια στο κουρκούτι και τα αφήνουμε να «βουλιάξουν» σε αυτό. Εν τω μεταξύ έχουμε βάλει μπόλικο ελαιόλαδο σε ένα κατσαρόλι και το έχουμε αφήσει να ζεσταθεί στο μάτι της κουζίνας. Παίρνοντας με ένα κουτάλι ένα – ένα λουλούδι που θα έχει καλυφθεί με το κουρκούτι, το αφήνουμε να πέσει μέσα στο ζεστό λάδι. Θα δείτε ότι οι κολοκυθοανθοί μέσα στο τηγάνι μοιάζουν με λουκουμάδες και παίρνουν πολύ γρήγορα ένα ωραίο χρυσαφένιο χρώμα. Γι’ αυτό πρέπει με τη βοήθεια δύο πιρουνιών να τους γυρίζουμε, ώστε να πάρουν ωραίο χρώμα παντού και να τηγανιστούν ομοιόμορφα. Δεν χρειάζονται πολύ ώρα στο τηγάνι. Μόλις ροδίσουν τους βγάζουμε και ρίχνουμε την επόμενη δόση.

 

            Καλή­ όρεξη!

 

 

  
Προσφορές!
Θέλω να λαμβάνω τις προσφορές στο email μου!
Please wait
 
Μιχαήλ Πετρίδη / Καμείρου 79
Τ.Κ.: 85100, Ρόδος
Τηλ.
: 22410 60730
Fax:
22410 60731
E-mail:
[email protected]

Who's Online

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 95 επισκέπτες και κανένα μέλος