PSAROSOUPA

Μια ψαρόσουπα με λαχανικά και ρύζι! Η δική μας πρόταση για τις κρύες ημέρες του χειμώνα! Θα την αγαπήσετε!

 

Χρειαζόμαστε:

Υλικά:

700 γρ. περίπου ψάρι για βράσιμο (κοκκινόψαρο, μπακαλιάρος κλπ)

 

3 πατάτες

 2 καρότα

  2 κλωνάρια σέλινο

 

  1 κρεμμύδι

  ρύζι σουπέ

  αλάτι

Αυγολέμονο:

  2 αυγά

  1 1/2 λεμόνι

 

 

Εκτέλεση:

Καθαρίζουμε και κόβουμε τα λαχανικά μας. Τα βάζουμε στο αλατισμένο νερό να βράσουν. Μόλις μαλακώσουν τα βγάζουμε από το νερό και βάζουμε το ψάρι μας. Μπορούμε το ψάρι να το βάλουμε σε ένα τούλι μέσα για να μην πάνε στη σούπα μας λέπια, κόκκαλα κλπ. Αλλά και αν δεν έχουμε τούλι απλώς μόλις βγάλουμε τα ψάρια μας θα τη σουρώσουμε για να είμαστε σίγουροι. Αφήνουμε το ψάρι να βράσει για 15 λεπτά περίπου (θέλει λίγο). Βγάζουμε και το ψάρι (αν δεν το είχαμε σε τούλι, τη σουρώνουμε κιόλας) και βάζουμε το ρύζι να βράσει. Όταν γίνει και το ρύζι, αυγοκόβουμε τη σούπα. Δηλαδή χτυπάμε καλά τα αυγά μας σε ένα μεγαλούτσικο μπολ, προσθέτουμε το λεμόνι και προσθέτουμε σιγά σιγά τη σούπα, ώστε το μείγμα να πάρει τη σωστή θερμοκρασία, χωρίς να ψηθούν τα αυγά μας και κάνουν κομματάκια. Όταν έχει γίνει αρκετά ζεστό, αρχίζουμε να το προσθέτουμε στη σούπα μας ανακετεύοντας συνεχώς. Βάζουμε σε βαθιά πιάτα τη σούπα, με λίγα λαχανικά και λίγο καθαρισμένο ψάρι μεσα (ή αφήνουμε τους άλλους να προσθέσουν ό,τι θέλουν)

                                                                             Καλή­ όρεξη!

 

 

 

  
Προσφορές!
Θέλω να λαμβάνω τις προσφορές στο email μου!
Please wait
 
Μιχαήλ Πετρίδη / Καμείρου 79
Τ.Κ.: 85100, Ρόδος
Τηλ.
: 22410 60730
Fax:
22410 60731
E-mail:
[email protected]

Who's Online

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 112 επισκέπτες και κανένα μέλος