Τα μακαρόνς ειναι γλυκίσματα, απο τη Γαλλία, και είναι διαδεδομένα σε ολο τον κόσμο. Τον τελευταίο καιρό έγιναν ιδιαίτερα δημοφιλή και στη χωρά μας. Τα πολύχρωμα σχέδια τους και η υπέροχη γεύση τους συναρπάζουν μικρούς και μεγάλους. Φτιάχνονται με μαρέγκα και γέμιση βουτυρόκρεμας, σοκολάτας και άλλων.
ΥΛΙΚΑ
• 33 αυγά τα ασπράδια
• 30 γρ. ζάχαρη
• 200 γρ. ζαχαρη αχνη
• 110 γρ. αμυγδαλοψιχα
• χρωμα ζαχαροπλαστικής
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Αφήνουμε τα ασπράδια 24 ώρες έξω απ το ψυγείο σκεπασμένα με μια χαρτοπετσέτα. Αυτό το κάνουμε για να φύγει το νερό που έχουν και να πετύχει η μαρέγκα Χτυπάμε τα ασπράδια δυνατά και όταν πάρουν όψη σαπουνάδας προσθέτουμε σιγά σιγά τη ζάχαρη. Συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να σφίξει η μαρέγκα
Ανακατεύουμε την αμυγδαλόψιχα με την άχνη και την ρίχνουμε σιγα σιγά στη μαρέγκα, ανακατεύοντας απαλά με μια σπάτουλα για να μη φύγει ο αέρας.
Αν θέλουμε χωρίζουμε τη μαρέγκα και ρίχνουμε μεσα τα χρώματα ζαχαροπλαστικής.
Γεμίζουμε ένα κορνέ και κάνουμε ροζέτες μαρέγκας σε ένα ταψί (με χαμηλό τοίχωμα) στωμμένο με λαδόκολλα αφήνοντας κενό ανάμεσα
Τα αφήνουμε 30 λεπτα να σταθούν και στη συνέχεια ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 150 βαθμούς για 20 λεπτά περίπου
Μόλις κρυώσουν βάζουμε στα μισά μακαρόν γέμιση της αρεσκείας μας και τα κλείνουμε με τα άλλα μισά. Για γέμιση μπορούμε να βάλουμε βουτυρόκρεμα, μερέντα,μαρμελάδα, γκανάς σοκολάτας
Για πράσινα μακαρον, αντί για χρώμα βάζουμε φιστίκι αιγίνης σε σκόνη αφαιρώντας λίγη αμυγδαλόψιχα. (Το ιδιο μπορεί να γίνει και με άλλους καρπούς)
Για βουτυρόκρεμα, χτυπάμε πολύ καλα Το βούτυρο να ασπρίσει και ρίχνουμε άχνη. Μπορούμε να προσθέσουμε ειτε ξύσμα λεμονιού είτε χρώμα ζαχαροπλαστικής είτε λικέρ!
Καλή όρεξη!