Το παντζάρι δεν προσφέρει μόνο ξεχωριστή γεύση αλλά και πολλά ευεργετικά
συστατικά για την υγεία. Το έντονο κόκκινο χρώμα του που οφείλεται στις
βεταλαΐνες, οι οποίες είναι υδατοδιαλυτές χρωστικές. Λόγω αυτών των ουσιών,
το παντζάρι παρουσιάζει σημαντικές αντικαρκινικές ιδιότητες
ενώ είναι αξιοσημείωτη και η περιεκτικότητα του σε φυτικές ίνες.
Ο χρόνος προετοιμασίας αυτής της «φθινοπωρινής» σαλάτας είναι μόλις 5’ !
ΥΛΙΚΑ
• 250γρ.γιαούρτι στραγγιστό με 2% λιπαρά
• 300γρ. παντζάρια
• 1κουταλιά της σούπας εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
• 1κουταλάκι της σούπας ξίδι
• Αλάτι
• 1 κουταλάκι βανίλια
• 500γρ. κρέμα γάλακτος
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Καλή όρεξη!