Εκτύπωση

 

 4 patzarosalata

 

         

    Το παντζάρι δεν προσφέρει μόνο ξεχωριστή γεύση αλλά και πολλά ευεργετικά

συστατικά για την υγεία. Το έντονο κόκκινο χρώμα του που οφείλεται στις

βεταλαΐνες, οι οποίες είναι υδατοδιαλυτές χρωστικές. Λόγω αυτών των ουσιών,

το παντζάρι παρουσιάζει σημαντικές αντικαρκινικές ιδιότητες

ενώ είναι αξιοσημείωτη και η περιεκτικότητα του σε φυτικές ίνες.

Ο χρόνος προετοιμασίας αυτής της «φθινοπωρινής» σαλάτας είναι μόλις 5’ !

 

 

ΥΛΙΚΑ

  250γρ.γιαούρτι στραγγιστό με 2% λιπαρά

300γρ. παντζάρια

1κουταλιά της σούπας εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο

1κουταλάκι της σούπας ξίδι

  Αλάτι

  1 κουταλάκι βανίλια

  500γρ. κρέμα γάλακτος

  
 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

      Καθαρίζουμε τα παντζάρια και αφού χωρίσουμε τους βολβούς από τα φύλλα και τα βλαστάρια, τα βράζουμε.
Στη συνέχεια τα στραγγίζουμε. Κόβουμε τους βολβούς, όταν κρυώσουν σε μικρούς κύβους.
Τους βάζουμε σε ένα μπολ μαζί με τα φύλλα τους και προσθέτουμε το γιαούρτι, το ελαιόλαδο,το ξίδι και λίγο αλάτι.
Ανακατεύουμε ελαφρά. Βάζουμε τη σαλάτα στο ψυγείο και τη σερβίρουμε κρύα.

                                                                                                         Καλή όρεξη!