Ένα πικάντικο γεύμα κατσαρόλας για τους λάτρεις της παραδοσιακής κουζίνας!
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ
• 500γρ. κατεψυγμένα μύδια
• 1 κονσέρβα αποφλειωμένα τοματάκια στραγγισμένα
• 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
• 1/2 φλιτζ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
• 1 φλιτζ. λευκό κρασί
• 2 σκελίδες ψιλοκομμένο σκόρδο
• 2 φλιτζάνια ρύζι αρμπόριο
• 1 καυτερή κόκκινη πιπερίτσα
• 1/2 φλιτζ. ελαιόλαδο
• αλάτι
• φρεσκοτριμμένο πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Πλένουμε και καθαρίζουμε τα μύδια σε δροσερό τρεχούμενο νερό.
Ζεσταίνουμε σε μια κατσαρόλα το λάδι και σοτάρουμε το σκόρδο με το κρεμμύδι και την καυτερή πιπερίτσα.
Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά μαζί με τα μύδια και ρίχνουμε και 2 ποτήρια ζεστό νερό.
Σιγοβράζουμε για μισή ώρα σε μισοσκεπασμένη κατσαρόλα και σερβίρουμε.
Γαρνίρουμε με τον μαϊντανό.
Καλή όρεξη!