Φτιάξτε τερίνα λαχανικών για να συνοδέψετε τα γεύματα σας! Μια πολύ νόστιμη συνταγή με εντυπωσιακή παρουσίαση που θα σας βγάλει ασπροπρόσωπους σε κάθε περίσταση!
ΥΛΙΚΑ
• 1 κιλό μελιτζάνες
• 1,5 κιλό πιπεριές Φλωρίνης
• 3 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες
• 100 γραμμάρια τυρί κρέμα
• 100 γραμμάρια κατίκι Δομοκού
• 70 γραμμάρια ανθότυρο
• 20 γραμμάρια κάπαρη ψιλοκομμένη
• 100 γραμμάρια σχινόπρασο
• 10 γραμμάρια φρέσκο θυμάρι ψιλοκομμένο
• 10 γραμμάρια δυόσμο ψιλοκομμένο
• αλάτι
• πιπέρι
• ελαιόλαδο
• ζάχαρη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Αφού πλύνουμε καλά τις μελιτζάνες και τις πιπεριές, τις περνάμε από το μαντολίνο και τις κόβουμε σε λεπτές μακρόστενες φέτες. Έπειτα, τις λαδώνουμε και αλατοπιπερώνουμε. Ρίχνουμε λίγη ζάχαρη και τις ψήνουμε μέχρι να μαλακώσουν τελείως. Καίμε τις πιπεριές Φλωρίνης εξωτερικά ώστε να αφαιρέσουμε τη φλούδα τους. Αφαιρούμε επίσης, το κοτσάνι και τα σπόρια τους. Στη συνέχεια, ετοιμάζουμε τη φάρσα της τερίνας, προσθέτοντας το τυρί Philadelphia, το κατίκι Δομοκού, το ανθότυρο, την ψιλοκομμένη κάπαρη, το δυόσμο, το θυμάρι, τα chives, το σκόρδο (το οποίο έχουμε ήδη προθερμάνει στο φούρνο στους 80ο C κι έχουμε πολτοποιήσει), λίγο ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά. Για το στήσιμο της τερίνας: με λίγο λάδι, λαδώνουμε καλά τα τοιχώματα του ειδικού σκεύους. Αρχίζουμε να στήνουμε τοποθετώντας τις μισές μελιτζάνες τη μία δίπλα στην άλλη ομοιόμορφα. Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία για τις μισές πιπεριές Φλωρίνης. Κατόπιν, απλώνουμε το μείγμα τυριών ομοιόμορφα σε όλο το σκεύος, σκεπάζουμε με πιπεριές και ολοκληρώνουμε, καλύπτοντας με τις υπόλοιπες μελιτζάνες. Αφήνουμε στην άκρη για δύο ώρες, να κρυώσει και σερβίρουμε, γαρνίροντας με λίγο λάδι και βασιλικό.
Καλή όρεξη!