Εκτύπωση

 

13 CARD MOSXARAKI PRASOSELINO

 

Η νοστιμιά πιάστηκε στα «πράσα»!

 

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 6 ΑΤΟΜΑ

  1 κιλό άπαχο μοσχαράκι σε κομμάτια

1 κιλό πράσα κομμένα σε ροδέλες

1 μάτσο ψιλοκομμένο σέλινο

1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο

¾ του φλιτζανιού τσαγιού λευκό κρασί αρετσίνωτο

¾ του φλιτζανιού τσαγιού ελαιόλαδο

2 αυγά

1 κουταλιά γλυκού κορν φλάουρ

  Ο χυμός από ένα μεγάλο λεμόνι

  Αλάτι

Πιπέρι

 


ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

 

 Σε κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε πολύ χαμηλή φωτιά και ρίχνετε το κρεμμύδι ανακατεύοντας για 3΄ μέχρι να ροδίσει. Προσθέτετε το μοσχάρι και ροδίζετε για 4΄ ακόμα. Σβήνετε με το κρασί, αλατοπιπερώνετε, προσθέτετε 1 φλιτζάνι νερό και σιγοβράζετε 30΄ λεπτά περίπου. Όταν το κρέας μείνει σχεδόν μόνο με το λάδι του, το αφαιρείτε με τρυπητή κουτάλα και το βάζετε στην άκρη.

 

Στην ίδια κατσαρόλα ρίχνετε τα πράσα, το σέλινο, αλάτι και πιπέρι, ανακατεύετε και αφήνετε να σοταριστούν για 5΄. Προσθέτετε 1 φλιτζάνι νερό και βράζετε τα λαχανικά για 15΄. Ρίχνετε και το μοσχαράκι, ανακατεύτε προσεχτικά, δοκιμάζετε και προσθέτετε λίγο αλάτι ή πιπέρι, αν χρειάζεται. Χαμηλώνετε τη θερμοκρασία και συνεχίζετε το ψήσιμο για 30΄.

 

Χτυπάτε σε μεγάλο μπωλ τα αυγά με το κορν φλάουρ διαλυμένο σε 2 κουταλιές της σούπας νερό. Χτυπώντας διαρκώς τα αυγά με ένα πιρούνι, ρίχνετε εναλλάξ το λεμόνι και λίγη από τη σάλτσα του φαγητού.

 

Περιχύνετε το φαγητό με το αυγολέμονο και ανακινείτε την κατσαρόλα επάνω σε σιγανή φωτιά, ώστε να δέσει η σάλτσα.

 

Το σερβίρετε ζεστό και το συνοδεύετε ιδανικά με λευκό ξηρό κρασί..