Λαχταριστά μπουτάκια κοτόπουλου με "αέρα" Μιλάνου!
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 6 ΑΤΟΜΑ
• 12 μπουτάκια κοτόπουλο (κοπανάκια)
• 200 γρ. τριμμένο κασέρι
• 2 μεγάλα καρότα σε χοντρά κομμάτια
• 2 – 3 κλωνάρια σέλινο
• 1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό
• 2 φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
• 1 κουταλιά της σούπας πράσινο πιπέρι
• 2 κοφτές κουταλιές της σούπας αλεύρι
• 4 κουταλιές της σούπας βούτυρο
• 2 αυγά
• Ο χυμός 2 λεμονιών
• Αλάτι
•Ρύζι για το πιλάφι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Βάζετε τα μπουτάκια να βράσουν σε άφθονο νερό, αφαιρώντας τον αφρό στην αρχή του μαγειρέματος. Προσθέτετε στη συνέχεια τα καρότα, το σέλινο, ολόκληρο το κρεμμύδι καθαρισμένο, αλάτι, το μισό πιπέρι και σιγοβράζετε 1 ώρα και 10΄. Βγάζετε τα μπουτάκια με τρυπητή κουτάλα και φιλτράρετε το ζωμό, κρατώντας 2 φλιτζάνια τσαγιού ζωμό για τη μιλανέζα και μια ποσότητα για το πιλάφι που θα φτιάξετε.
Σε κατσαρόλα ζεσταίνετε το μισό βούτυρο, σοτάρετε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και προσθέτετε το αλεύρι. Ανακατεύετε μέχρι να απορροφηθεί το βούτυρο και κατόπιν ρίχνετε σιγά σιγά τα 2 φλιτζάνια του τσαγιού ζωμό, ανακατεύοντας διαρκώς. Ρίχνετε στο μείγμα το υπόλοιπο πιπέρι και το μισό τυρί.
Σε μπωλ χτυπάτε τα αυγά με το χυμό των λεμονιών και προσθέτετε λίγο από το ζεστό μείγμα, ανακατεύοντας πάντα.
Προσθέτετε το αυγολέμονο στην κατσαρόλα με το μείγμα και δένετε τη σάλτσα σε χαμηλή φωτιά.
Τοποθετείτε σε ταψάκι τα μπουτάκια, τα περιχύνετε με το υπόλοιπο βούτυρο και τα ψήνετε στο γκριλ για 10΄ περίπου, μέχρι να ροδίσουν.
Τα σερβίρετε σε πιατέλα με τη σάλτσα μιλανέζα και το πιλάφι. Πασπαλίζετε με το υπόλοιπο τυρί και εντυπωσιάζετε φίλους και αγαπημένους με την «πιπεράτη» μαγειρική σας!