1945 H ιστορία ξεκινά... Όταν ο Χρήστος Σπανός με τα πρώτα του χρήματα ανοίγει το πρώτο του κατάστημα - παντοπωλείο στο Λακκί ενώ το 1946 ανοίγει κατάστημα ενοικίασης μοτοσακό - τα γνωστά Rexakia -. Τα χρόνια περνούν και οι προσπάθειες για κάτι καλύτερο γίνονται ακόμα μεγαλύτερες. Στο διάστημα αυτό γεννιέται, ο Γιάννης Σπανός (1948).

Το 1956 ανοίγει το δεύτερο παντοπωλείο στην περιοχή Ξηροκάμπου. Η οικογένεια φεύγει από τη Λέρο για τη Ρόδο, όπου ο Χρήστος Σπανός αρχίζει να δουλεύει στην εταιρία ηλεκτρικών ειδών 'Κωσταρίδη".

1962 Η νέα γενιά στον αγώνα... Mια νέα περίοδος ξεκινά για την οικογένεια Σπανού με τα παιδιά να βοηθούν έμπρακτα στις δυσκολίες της Οικογένειας. Ο Γιάννης με τα αδέλφια του ξεκινούν, ως μικροπωλητές ξηρών καρπών στο λιμάνι της Ρόδου.

Μέχρι και το 1965 ο Γιάννης συνέχισε να πουλά με τα κασελάκια τα προϊόντα του ενώ παράλληλα παρακολουθούσε και το σχολείο. Το 1968 στρατεύεται ενώ ο πατέρας του, Χρήστος ξαναδοκιμάζει την τύχη του ως έμπορος πίσω στη Λέρο. Ο Γιάννης, το 1970 τελειώνοντας το στρατιωτικό του επιστρέφει στη Λέρο, όπου έχοντας προϊστορία ποδοσφαιριστή στη Ρόδο, αναλαμβάνει την τοπική ομάδα ΑΣΕΛ ως προπονητής και την ανεβάζει στην Α κατηγορία Δωδεκανήσου. Συγχρόνως διατηρούσε κατάστημα ηλεκτρικών ειδών στο Λακκί έως το 1973. Τότε επιστρέφει με τον πατέρα του, στη Ρόδο, νοικιάζοντας το μαγαζί στη γειτονιά Γαριβάλδη και το μετατρέπει σε κατάστημα χονδρικής πώλησης.

1974 Πρωτοπορία στη Ρόδο... Το 1974 αρρωσταίνει ο πατέρας και ο Γιάννης μαζί με τον αδελφό του Γιώργο αναλαμβάνουν το κατάστημα της Γαριβάλδη και από αποθήκη χονδρικής το μετατρέπουν σε Super Market, καινοτομία για την εποχή εκείνη εφόσον ήταν το πρώτο Super Market του νησιού.

Παράλληλα καταφέρνουν να αγοράσουν το κτίριο. Η πρωτοπορία των Αδελφών Σπανού συνεχίζεται κάνοντας χονδρεμπόριο στα χωριά της Ρόδου, στα μικρά μπακάλικα. Την διετία 1978 - 80 τα δυο αδέλφια παντρεύονται και δημιουργούν δύο ευτυχισμένες οικογένειες. Από το 1985 αρχίζει να πραγματοποιείται το μεγάλο τους όνειρο. Αγοράζουν το νέο οικόπεδο κι αμέσως ξεκινούν ανασκαφές οι οποίες όμως καθυστερούν λόγω διαφόρων προβλημάτων. Το 1988 αλλάζει το σκηνικό του ανταγωνισμού στη Ρόδο με την είσοδο νέων μεγάλων ονομάτων στην αγορά. Την ίδια χρονιά αρχίζουν δειλά και το χτίσιμο του νέου καταστήματος που θα διαρκέσει 4 χρόνια. Δύσκολο και μεγάλο έργο για την Ρόδο και μάλιστα αυτόχρηματοδοτούμενο. Πολύ προσωπική εργασία και προσπάθειες, στερήσεις αλλά και πείσμα για την ολοκλήρωση του καταστήματος. Αγώνες που καρποφορούν το 1992 με έτοιμο το νέο υπερμοντέρνο ιδιόκτητο κατάστημα.

1992 Αρχή μιας νέας εποχής... Το 1992 αρχίζει μια νέα εποχή στην αγορά της Ρόδου. Η εποχή του ΥΠΕΡΜΑΡΚΕΤ ΣΠΑΝΟΣ. 'Ένα μεγάλο έργο ικανό να εξυπηρετήσει τις ανάγκες της 'σύγχρονης Ρόδου’. 'Ένα στολίδι για την πόλη που στεγάζεται σε υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις Ευρωπαϊκών προδιαγραφών, καλύπτοντας συνολική έκταση 9200 τ.μ. H σωστή εργονομία, η μεγάλη ποικιλία προϊόντων, τα ειδικά τμήματα κρεοπωλείου, οπωροπωλείου, croissanterie, κουζίνα, η μεγάλη ευκολία μετακίνησης στα ταμεία, το υπόγειο γκαράζ, οι χαμηλές τιμές και η χαρούμενη ανθρώπινη εξυπηρέτηση είναι τα στοιχεία που κάνουν τον καταναλωτή της Ρόδου να εμπιστευθεί και να κάνει το ΥΠΕΡΜΑΡΚΕΤ ΣΠΑΝΟΣ πρώτο και μοναδικό.

1992 Η προσπάθεια δεν σταματά εδώ... Συνεχίζεται πάντα με στόχο την καλύτερη εξυπηρέτηση και το συμφέρον του καταναλωτή. Με προσφορές, εκδηλώσεις, διαγωνισμούς, το όνομα Σπανός έρχεται πιο κοντά στους ανθρώπους της Ρόδου και ο Σπανούλης, η μασκότ του ΥΠΕΡΜΑΡΚΕΤ ΣΠΑΝΟΣ, γίνεται φίλος όχι μόνο των μικρών αλλά και των μεγάλων. Τα αδέλφια Σπανού δεν ξεχνούν τις ρίζες τους. Mαζί με φίλους Λεριούς ιδρύουν το Σύλλογο Λεριών Ρόδου, "Η Παναγιά του Κάστρου" και αναλαμβάνουν έντονη  δραστηριότητα, συμβάλλοντας στην κοινωνική, πολιτιστική και αθλητική ανάπτυξη της Λέρου.

ΛΕΡOΣ - ΕΠΙΣΤΡOΦΗ ΣΤΙΣ ΡΙΖΕΣ. 1995. Ακριβώς μισός αιώνας εμπoρικής δραστηριότητας της oικoγένειας Σπανoύ. Την επέτειo αυτή διάλεξαν να επιστρέψoυν ξανά στην ιδιαίτερη πατρίδα τoυς, τη Λέρo, με τo άνoιγμα νέoυ ιδιόκτητου Υπερμάρκετ. Επένδυση πoυ δημιoύργησε 22 νέες θέσεις εργασίας αρχικά, για τoυς νέoυς της Λέρoυ, συμβάλλoντας έτσι στην επίλυση τoυ πρoβλήματoς της ανεργίας.

ΡOΔOΣ - Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ. Η δημιoυργία δε σταματά εδώ. Το 1999 ο Γιάννης και ο Γιώργος Σπανός ιδρύουν τη ναυτιλιακή εταιρία DODEKANISOS SEAWAYS, ενώ το 2002 προχωρούν σε μια νέα επένδυση. Ένα νέo  ιδιόκτητο κατάστημα δημιoυργείται στη συμβoλή των oδών Μιχαήλ Πετρίδη και Καμείρoυ στη Ρόδo, με στόχo την εξυπηρέτηση των κατoίκων της πόλης και των πρoαστίων...Τo επιβλητικό κτήριo των επτά oρόφων καλύπτει επιφάνεια 14.500 τ.μ., συμπεριλαμβάνoντας ό,τι μπoρεί να σκεφτεί και να επιθυμήσει o καταναλωτής. Η άψoγη εξυπηρέτηση και η διευκόλυνση αρχίζoυν από τη στιγμή, κατά την οποία η απόφαση για ψώνια στo νέo ΥΠΕΡΜΑΡΚΕΤ ΣΠΑΝΟΣ, γίνεται πράξη. O απεριόριστoς χώρoς για πάρκινγκ, στoυς τρεις oρόφoυς, είναι η αρχή της εύθυμης διάθεσης των πελατών. Η πρoσεγμένη είσoδoς πρoδιαθέτει όλoυς για τo τι ακριβώς θα συναντήσoυν: καθαριότητα, πoλύ καλές τιμές, φιλική διάθεση, τεράστια πoικιλία πρoϊόντων, σεβασμό και την καλύτερη εξυπηρέτηση.

Την ίδια χρονιά οι επαγγελματικοί δρόμοι των δυο αδελφών χωρίζουν. Ο Γιώργος Σπανός αναλαμβάνει τη ναυτιλιακή εταιρία και ο Γιάννης Σπανός τα ΥΠΕΡΜΑΡΚΕΤ.


ΝΕΑ ΠΝΟΗ – ΝΕΑ ΟΡΑΜΑΤΑ. Τα παιδιά του Γιάννη Σπανού, Χρήστος και Βασίλης, μπαίνουν δυναμικά στην επιχείρηση με γνώσεις, ενδιαφέρον, όρεξη για δουλειά και νέα φιλόδοξα σχέδια. Στόχος τους είναι κάθε γειτονιά της Δωδεκανήσου να αποκτήσει το δικό της ΥΠΕΡΜΑΡΚΕΤ ΣΠΑΝΟΣ!

Ο όμιλος ακολουθεί ένα πενταετές 2010 – 2015 πλάνο ανάπτυξης και επέκτασης ύψους 10.000.0000 €. Με βάση αυτό το πλάνο έχουν ήδη δημιουργηθεί 3 νέα καταστήματα που καλύπτουν το 50% της επένδυσης.


ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2010. Ένα νέο ΥΠΕΡΜΑΡΚΕΤ ΣΠΑΝΟΣ  δημιουργείται στο Ροδίνι. Εκτείνεται σε ένα όροφο 300 τ.μ. και καλύπτει τις ανάγκες της γειτονιάς πάντα με την ποιότητα και την άρτια εξυπηρέτηση που εγγυάται το όνομα ΣΠΑΝΟΣ.


ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2010.Το νέο ιδιόκτητο ΥΠΕΡΜΑΡΚΕΤ ΣΠΑΝΟΣ στην Αφάντου είναι γεγονός! Υπερσύγχρονο με 2 ορόφους και επιφάνεια 800 τ.μ., προσφέρει στον καταναλωτή άνεση, ποιότητα και ποικιλία με τις πιο φιλικές τιμές.

 


ΜΕΤΡΩΝΤΑΣ ΗΔΗ ΠΟΛΛΕΣ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ ΕΜΠΕΙΡΙΑΣ ΚΑΙ 5 ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ, ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΑΣ ΜΕ ΤΟ ΒΛΕΜΜΑ ΣΤΡΑΜΜΕΝΟ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΚΑΙ ΤΗ ΒΕΒΑΙΟΤΗΤΑ ΟΤΙ ΤΟ ΟΡΑΜΑ ΜΑΣ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ.

ΕΝΑ ΥΠΕΡΜΑΡΚΕΤ ΣΠΑΝΟΣ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΓΕΙΤΟΝΙΑ ΤΗΣ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ!

 

 

 

 

  
Προσφορές!
Θέλω να λαμβάνω τις προσφορές στο email μου!
Please wait
 
Μιχαήλ Πετρίδη / Καμείρου 79
Τ.Κ.: 85100, Ρόδος
Τηλ.
: 22410 60730
Fax:
22410 60731
E-mail:
[email protected]

Who's Online

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 73 επισκέπτες και κανένα μέλος